Ρινοπλαστική: Οι 5 μεγάλοι μύθοι για τις δυσκολίες της επέμβασης. H Μεγάλη Προσφορά Olymbian Clinic

OLYMBIAN-CLINIC
38 επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής στη Μισή Τιμή, από τους Κορυφαίους.
Η μεγάλη προσφορά ΕΔΩ.

Η ρινοπλαστική είναι μια από τις πιο συνηθισμένες επεμβάσεις στη σύγχρονη πλαστική χειρουργική και γύρω από την συγκεκριμένη επέμβαση υπάρχουν πολλοί μύθοι για τις δυσκολίες που τη συνοδεύουν.

Θα φαίνεται οτι έχω κάνει επέμβαση, μπορώ να αποκτήσω όποια μύτη θέλω, θα κουβαλάω γάζες για βδομάδες, θα κοστίσει πολύ, πρέπει να είμαι άνω των 18 για να κάνω την επέμβαση. Δείτε τι απαντούν οι ειδικοί.

1. Θα είναι έντονα φανερό ότι έχετε κάνει ρινοπλαστική

Είναι σχεδόν σίγουρο έχετε συναντήσει κάποιον που έχει κάνει επέμβαση ρινοπλαστικής και δε το έχετε προσέξει καν.

Σκεφτείτε τους ανθρώπους που βλέπετε κάθε φορά που κυκλοφορείτε. Οι περισσότεροι φαίνονται αρκετά μέτριοι. Σε μερικούς είναι πολύ προφανές ότι έχουν κάνει πλαστική – ίσως τα μεγάλα  στήθη φαίνονται πολύ καλά για μια γυναίκα της ηλικίας της, για παράδειγμα. Άλλοι πάλι φαίνονται εντυπωσιακοί, άψογοι θα έλεγε κανείς, σαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου ή άλλα μέρη του σώματος τους να έχουν φτιαχτεί ειδικά για αυτούς.

Όταν λοιπόν μπαίνετε στη διαδικασία να το σκέφτεστε, σίγουρα κάτι έχουν κάνει.  Η καλή πλαστική χειρουργική δεν πρέπει να μοιάζει καθόλου με πλαστική χειρουργική: Πρέπει απλά να μοιάζει με την καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού σας, αισθητικά. Και η ρινοπλαστική φυσικά, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μια πραγματικά επιτυχημένη ρινοπλαστική θα κάνει τη μύτη σας να ταιριάζει άψογα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, αναδεικνύοντας τα μάτια, το στόμα και τη δομή των οστών σας, χωρίς να σας κάνει να μοιάζετε με κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό σας.

2. Μπορεί να κάνει τα πάντα ένας πλαστικός  χειρουργός

Οι πλαστικοί χειρουργοί θα πρέπει να επαινούνται για την ικανότητά τους να αναμορφώνουν πρόσωπο και σώμα, αλλά αυτή η ικανότητα δεν είναι απεριόριστη.

Η απόκτηση του επιθυμητού αποτελέσματός σας από την πλαστική χειρουργική δεν είναι τόσο απλή όσο μπαίνοντας στο γραφείο με μια φωτογραφία της μύτης του αγαπημένου σας celebrity, για παράδειγμα. Στην πραγματικότητα, είναι συχνά κόκκινη σημαία όταν ένας χειρουργός κάνει εκτεταμένες και μεγαλοπρεπείς υποσχέσεις.

Η ανατομία σας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τι είναι δυνατό για τη χειρουργική σας επέμβαση. Όταν ξεκινάτε τον προγραμματισμό της επέμβασης, είναι σημαντικό να εξετάσετε πώς η επιθυμητή σας μύτη θα φαίνεται στο δικό σας πρόσωπο. Ένας έμπειρος χειρουργός θα σας πει τι ακριβώς χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά σας και θα σας δώσει ένα τελικό αποτέλεσμα που θα φαίνεται φυσικό και θα αναδεικνύει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σας.

3. H μύτη σας θα είναι τυλιγμένη με γάζες για εβδομάδες

Το, ομολογουμένως, δυσάρεστο γέμισμα της ρινικής κοιλότητας με γάζες μετά από την επέμβαση, κάνει πολλούς άλλους ασθενείς να το σκέφτονται δύο φορές. Αλλά οι ιστορίες αυτής της τεχνικής έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την ίδια την τεχνική, καθώς η διαδικασία αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό
ξεπερασμένη αυτές τις μέρες.

Οι γάζες τοποθετούνται για να αποφευχθεί η υπερβολική αιμορραγία και να επιτραπεί στις ρινικές δομές να θεραπευτούν σωστά. Ωστόσο, οι πιο εκλεπτυσμένες χειρουργικές τεχνικές του σήμερα έχουν κάνει τη διαδικασία αυτή περιττή.

Πολλοί γιατροί το έχουν καταργήσει πλήρως, ενώ άλλοι μπορεί να το χρησιμοποιούν ακόμα σε περιορισμένες περιπτώσεις. Εάν ανησυχείτε, φροντίστε να το αναφέρετε κατά τη διάρκεια των ραντεβού σας με το γιατρό.

4. Θα πρέπει να πληρώσετε μόνο από την τσέπη σας

Η αισθητική χειρουργική δεν καλύπτεται σχεδόν ποτέ από την ασφάλιση, επειδή είναι συνήθως εκλεκτική.

Ωστόσο, η ρινοπλαστική μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση, αν γίνεται για να βελτιώσει την αναπνευστική λειτουργία. Οπότε καλύπτεται συχνά από την ασφάλιση, τουλαχιστον ενμέρει ανεξάρτητα από το αν ο χειρουργός κάνει αλλαγές στην εμφάνιση της μύτης σας.

5. Πρέπει να είστε ενήλικες για να κάνετε ρινοπλαστική

Οι ασθενείς που κάνουν πλαστικές επεμβάσεις είναι συνήθως άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, κυρίως επειδή οι περισσότερες επεμβάσεις γίνονται για να επιβραδύνουμε τη διαδικασία γήρανσης. Αυτό όμως δεν ισχύει για τη ρινοπλαστική, και μπορεί να γίνει με ασφάλεια σε οποιονδήποτε έχει μια πλήρως ανεπτυγμένη μύτη.

Η ελάχιστη ηλικία είναι συνήθως τα 16 έτη. Η επέμβαση είναι δημοφιλής σε άτομα όλων των ηλικιών και  η εκτέλεση της σε έναν ώριμο σωματικά έφηβο δεν είναι πλέον περισσότερο επικίνδυνη από ότι σε έναν ενήλικα.