Μεταμόσχευση Μαλλιών : Οι δυο μέθοδοι που εξασφαλίζουν μεγάλη επιτυχία

 

         

  Δύο μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών που εφαρμόζονται παγκοσμίως με εγγυημένα και μακροχρόνια αποτελέσματα δίνουν λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης.

Η πρώτη μέθοδος είναι η  εκτομή θυλακικών μονάδων (FUE) και είναι αυτή που προτιμούν περισσότερο ενώ η δεύτερη μέθοδος είναι η μεταμόσχευση θυλακικών μονάδων (FUT). Και οι δύο αποτελούν επεμβάσεις που δεν απαιτούν  παραμονή στο νοσοκομείο, μπορούν να γίνου σε ένα καλά οργανωμένο ιατρείο και πραγματοποιούνται με την χρήση τοπικής αναισθησίας. Ενώ η λογική και των δύο μεθόδων είναι η αναφύτευση  θυλάκων από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής, το οποίο είναι γενετικά ανθεκτικό στη φαλάκρα.  

                Μια πιο αναλυτική ματιά σε αυτές τις δύο μεθόδους θα μας βοηθούσε να καταλάβουμε καλύτερα τις διαφορές και τις ομοιότητες τους και κυρίως θα μας βοηθούσε να δούμε ποιά μας ταιριάζει.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ     OLYMBIAN-CLINIC

38  Επεμβάσεις Στη  Μισή τιμή   Δείτε  ολες τις λεπτομέρειες  ΕΔΩ

Η εκτομή θυλακικών μονάδων (FUE) περιλαμβάνει τη μεταμόσχευση μεμονωμένων τριχοθυλακίων  και θεωρείτε λιγότερο επεμβατική και επώδυνη για τον ασθενή όπως επίσης απαιτεί λιγότερο χρόνο αποθεραπείας και δεν συνεπάγεται κίνδυνος εμφάνισης ουλών.

Από την άλλη η μεταμόσχευση θυλακικών μονάδων (FUT) που ονομάζεται και «χειρουργική ταινία»  περιλαμβάνει τη συγκομιδή ενός μικρού τεμαχίου δέρματος που ο χειρουργός χωρίζει σε μικρότερες μονάδες και στη συνέχεια τις τοποθετεί στις περιοχές που ο ασθενής χρειάζεται θεραπεία.

 

                           Ποίος μπορεί να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών

 Σε κάθε περίπτωση οι ασθενείς θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις έτσι ώστε να μπορεί ο ειδικός να εφαρμόσει την θεραπεία. Μεταξύ άλλων μεγάλο ρόλο παίζει η έκταση του προβλήματος  της τριχόπτωσης έτσι ώστε ο γιατρός να είναι σε θέση να έχει μόσχευμα το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει. Από την άλλη έχει μεγάλη σημασία ο λόγος της τριχόπτωσης όπως σε περιπτώσεις αλωπεκίας ή λόγω φαρμακευτικής αγωγής. Και τέλος καθοριστικής σημασίας είναι ο παράγοντας της ηλικίας.

 

                              Ποια αποτελέσματα μπορείς να περιμένεις

                Το σημαντικό όμως είναι να ξέρει κανείς τι αποτελέσματα να περιμένει μετά την επέμβαση. Έρευνες λοιπόν έχουν δείξει τα εξής. Το 10 έως 80 τις εκατό των μεταμοσχευμένων μαλλιών θα αυξηθεί πλήρως. Χρειάζονται περίπου τρεις μήνες για να δείτε τα αποτελέσματα και οι περισσότεροι άνθρωποι θα επιτύχουν 60% νέα αύξηση μαλλιών εννέα μήνες μετά την τελική διαδικασία.

 Οι οδηγίες του γιατρού για καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ σημαντικές όπως επίσης και η τήρηση τους. Αυτό θα περιλαμβάνει την εφαρμογή επιδέσμου στα μεταμοσχευμένα ωοθυλάκια, αποφεύγοντας το σαμπουάν για τουλάχιστον 24 ώρες και ύπνο με τοποθετημένο το κεφάλι σε όρθια στάση για τουλάχιστον τρεις νύχτες. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς εξασφαλίζει τη ροή αίματος στα θυλάκια της τρίχας.