Γιατί το «θαυματουργό» υαλουρονικό χρησιμοποιείται πλέον για την πρόληψη των ρυτίδων και τις Selfies χιλιάδων νέων

Η αλήθεια είναι ότι το υαλουρονικό οξύ είναι το πιο hot trend αυτή τη στιγμή στον κόσμο της ομορφιάς, και δεν χρειάζεται να είσαι κάποια γνωστή προσωπικότητα ή να είσαι στο χώρο της τηλεόρασης για να αποκτήσεις και εσύ τα χαρακτηριστικά που θέλεις.

Μετά το Botox, αποδεικνύεται ότι όλο και περισσότεροι νέοι κάνουν ενέσεις με υαλουρονικό. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, το υαλουρονικό μεταξύ των νέων ηλικίας 19 έως 34 ετών αυξήθηκε εντυπωσιακά κατά τουλάχιστον 41% τα τελευταία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρόληψη των ρυτίδων και γενικά της γήρανσης, τα γεμάτα χείλη, τα γρήγορα και ανώδυνα αποτελέσματα είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι παίζει και μια καλή selfie, ειδικά στις νεανικές ηλικίες όπου η χρήση του υαλουρονικού  αυξάνεται εντυπωσιακά.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ  ΤΩΡΑ την ΕΠΕΜΒΑΣΗ που σας ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ στην Α  Σελίδα
Κερδίστε   μία  από τις  38  ευκαιρίες   της μεγάλης προσφοράς   ΕΔΩ

Η κοινωνική πίεση των μέσων ενημέρωσης

Η αύξηση των δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα  επηρεάζει την απόφαση ορισμένων να στραφούν στο υαλουρονικό. Το να ανεβάσει κανείς την τέλεια selfie έχει γίνει πια εμμονή. Οι selfies είναι τόσο σημαντικές που κάποιοι μάλιστα διακινδυνεύουν μέχρι και τη ζωή τους για να τραβήξουν την τέλεια φωτογραφία.

Οι νέοι αναμένεται να βγάλουν 25.700 selfies στη διάρκεια της ζωής τους και να περάσουν κατά μέσο όρο 7 λεπτά ανά selfie, ή περισσότερο από 1 ώρα την εβδομάδα, για να τις τραβήξουν, να τις επεξεργαστούν και να τις ποστάρουν.

Η εμμονή των selfies έχει δημιουργήσει μια εξειδικευμένη αγορά και στην κοσμητική κοινότητα. Πλέον υπάρχουν επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής εμπνευσμένες από τις selfies, όπως το Facetime-Facelift, μια διαδικασία που αφαιρεί το λίπος από το λαιμό για να σας βοηθήσει να φαίνεστε καλύτεροι στην οθόνη του κινητού σας.

Οι νέοι δεν είναι οι μόνοι που θέλουν να φαίνονται καλύτερα στο FaceTime. Αυτές οι επεμβάσεις είναι επίσης δημοφιλείς στους επαγγελματίες που θέλουν να φαίνονται στα καλύτερα τους, κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων.

Δίνει όμορφα και σαρκώδη χείλη

Άλλο ένα χαρακτηριστικό μιας τέλεια selfie είναι φυσικά τα τέλεια χείλη. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα απολύτως ασφαλές υλικό που χρησιμοποιείται για να δώσει όγκο και να διορθώσει το σχήμα των χειλιών ώστε να δείχνουν απόλυτα φυσικά. Αμέσως  μετά την εφαρμογή  τα χείλη φαίνονται πλούσια, σαρκώδη, λαμπερά και νεανικά.

Ένας έμπειρος πλαστικός θα σεβαστεί τις αναλογίες του προσώπου σας και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τυχόν υπερβολικά αποτελέσματα που δεν σας κολακεύουν.

Προσοχή στο duck face! Το μυστικό για να το αποφύγετε είναι να μην αυξήσετε ποτέ το άνω χείλος περισσότερο από το κάτω. Η φύση ξέρει.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων

Μερικοί γιατροί συστήνουν το υαλουρονικό ως προληπτική θεραπεία κατά των ρυτίδων. Η λογική είναι ότι το υαλουρονικό, που είναι μια απαραίτητη ουσία για το δέρμα, δίνει σχήμα και όγκο οπότε θα βοηθήσει τελικά στο να σχηματιστούν λιγότερες γραμμές με την πάροδο του χρόνου.

Σε μια μελέτη με δίδυμα παιδιά, ο ένας δίδυμος έκανε BOTOX συστηματικά για 13 χρόνια και ο άλλος όχι. Φωτογραφίες από τα δίδυμα 10 με 15 χρόνια αργότερα έδειξαν τον δίδυμο που έκανε παλιότερα BOTOX με λεία, νεανική επιδερμίδα ενώ ο άλλος είχε τις κανονικές γραμμές έκφρασης του προσώπου. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μακροχρόνια θεραπεία με BOTOX, και τώρα υαλουρονικό, μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη των γραμμών του προσώπου που είναι ορατές σε ηρεμία.

Πρόληψη και θεραπεία σε ένα; Ναι, παρακαλώ!

Αντιμετωπίζει την πρόωρη γήρανση

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται πραγματικά υαλουρονικό ή Botox μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες λεπτές γραμμές – συνήθως στα 30 ή 40. Αλλά για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να είναι πολύ νωρίτερα.

Η πρόωρη γήρανση από την έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα ή την κληρονομικότητα μπορεί να σπάσει το κολλαγόνο και να δημιουργήσει ρυτίδες νωρίτερα από το αναμενόμενο. Όταν συμβεί αυτό, μια καλή ενυδατική κρέμα μπορεί να βοηθήσει λίγο, αλλά μάλλον δεν θα αρκεί αν ο στόχος σας είναι οι τέλειες φωτογραφίες.

Τo υαλουρονικό βοηθά στη θεραπεία αυτών των πρώτων σημείων γήρανσης χαλαρώνοντας τους μύες που προκαλούν ρυτίδες, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο ομαλό και μαλακό.

 Είναι γρήγορο, βολικό, και διαρκεί

Σε σύγκριση με τις χειρουργικές επεμβάσεις όπως το facelift, το υαλουρονικό είναι μια αρκετά εύκολη και απλή διαδικασία. Οι ενέσεις χρειάζονται μόνο περίπου 10 με 15 λεπτά για να ολοκληρωθούν. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να εκτελέσετε τη θεραπεία κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος, ακόμα κι αν είναι μόνο 30 λεπτά.

Εκτός από ένα γρήγορο χρόνο θεραπείας, τα μακροχρόνια αποτελέσματα μπορεί επίσης να προσελκύσουν τους νέους.  Χρειάζεστε μόνο 3 – 4 ραντεβού κατά τη διάρκεια του έτους για να διατηρήσετε τα αποτελέσματά σας και η τακτική χρήση μπορεί να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τη νέα σας εμφάνιση. Και με τους νέους να θέλουν να ανεβάζουν κατά μέσο όρο 9 selfies την εβδομάδα, θα θέλουν να διατηρήσουν τα άψογα χαρακτηριστικά τους όσο το δυνατόν περισσότερο.